077-465 2192

Biologische grondontsmetting

Biologische grondontsmetting, een duurzaam alternatief met meerwaarde

Naast chemische grondontsmetting kunnen we tevens biologische grondontsmetting (BGO) toepassen. Dat BGO werkt is in de loop der jaren door wetenschappelijk onderzoek al vast komen te staan. Diverse onderzoeken tonen aan dat BGO in een aantal teelten een vervanger kan zijn voor chemische grond ontsmetting. Uit verschillende publicaties van gerenommeerde Nederlandse onderzoekstations blijkt uit veldproeven (asperges en aardbeien) dat door toepassing van BGO diverse bodemschimmels afnemen. Het resultaat is een schonere bodem, waardoor een hogere opbrengst per hectare mogelijk wordt is.
De basis van dit grondontsmettingproces is dat een vers organisch materiaal (of alternatief) wordt ondergespit en meteen luchtdicht wordt afgedekt met plasticfolie. Door de vertering van het organische materiaal ontstaat er een zuurstofloze situatie in de bodem. Door deze vertering ontstaan tevens stoffen die er voor zorgen dat een groot aantal bodemschimmels afneemt.

Ontdek dat wij ook voor uw bedrijf een duurzaam alternatief met meerwaarde kunnen bieden

Wij zijn als loonbedrijf al een aantal jaren nauw betrokken geweest bij de omzetting van dit proces in de praktijk.
Doordat onze klanten enthousiast waren over de positieve resultaten van deze BGO hebben we in de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de verbetering van onze machines en de te gebruiken materialen. Mede door onze ervaring hebben we nu de kennis en techniek in huis om de plasticfolie snel en efficiënt volle-velds te leggen.

  • BGO proces stappen: zaaien, maaien, spitten, plasticfolie leggen en plastic verwijderen.
  • Volle-velds plastic leggen met gepatenteerde machine.
  • Onze kennis en ervaring resulteren in een gezonde bodem en hogere perceelsopbrengst.
BGO met plasticlegger BGO voorbereiding_ maaien, frezen, spitten en egaliseren Biologisch Grondontsmetten 4
Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven u graag advies over onze mogelijkheden die we bieden op het gebied van biologische grondontsmetting of volleveldsplasticleggen.
Bel 077 - 465 2192 of mail naar info@loonbedrijfseelen.nl